Kalan Süre

Basın Bültenleri

Avrasya Asansör Fuarı’nı takip etti, Türkiye'ye geldi

11/22/2019
Avrasya’nın en büyük asansör fuarı Uluslararası Avrasya Asansör Fuarı’nı takip ederek Türkiye'deki potansiyeli keşfeden Alman Devi Thyssenkrupp'ın Türkiye’deki ilk üretim tesisi hizmete girdi.
 
Türkiye’de hız kesmeden faaliyet gösteren sektörlerden birisi olan inşaat; kendisiyle bağlantılı 200’den fazla sektörle birlikte ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
 
İnşaat alanında yakalanan ivme asansör sektörünün bütün dallarında da gelişmeyi hızlandırdı. Özellikle “Kentsel Dönüşüm” projeleri, sektörün önemli ölçüde gelişmesine katkı sağladı. Türkiye’de üretilen asansörler dünyada gelişen yeni teknolojilere ayak uydurarak, dünya ticaretinde hatırı sayılır bir pazar payına ulaştı. 
 
Asansör sektörünün Türkiye ve yakın çevresindeki potansiyeli fark eden Almanya merkezli Thyssenkrupp Asansör’ün Türkiye’deki ilk üretim tesisi hizmete girdi. 
 
İlk etapta yılda 1.200 ünite yürüyen merdiven üreterek 500 milyon TL’lik bir hacim oluşturacak olan firma, Kocaeli Dilovası’nda bulunan tesiste üretilecek “Made in Türkiye” damgalı yürüyen merdivenler, Türkiye pazarının yanı sıra Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarında da satışa sunacak. 
 
Türk asansör sektörünün gücünü, Avrasya’nın en büyük asansör fuarı Uluslararası Avrasya Asansör Fuarı’nı takip ederek keşfeden Thyssenkrupp yetkilileri, ülkeye yatırım yapma kararını da yine fuar sayesinde verdi. 
 
CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından hayata geçirilen CNR Avrasya Asansör Fuarı, 20-23 Mart 2019 tarihleri arasında, Avrasya’nın en büyük fuar alanı CNR Expo Yeşilköy’de kapılarını açıyor. Siz de, bu büyük organizasyonda yer alarak Türkiye ve yakın çevresinde yeni iş bağlantıları kurarak ihracat oranınızı artırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.