Object moved to here.

CNREXPO

Basın Bültenleri

İnşaat sektörünün tek uluslararası fuarı yüzleri güldürdü

12/12/2017

Türkiye’nin tek uluslararası emlak fuarı 5. CNR Emlak Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen CNR Emlak Zirvesi, inşaat sektörünün yüzünü güldürdü. Büyük katılımın sağlandığı fuarda birçok firma çeşitli kampanyalarla ev satma imkanı buldu. Sektör temsilcileri fuar sayesinde yeni iş birlikleri de kurdu.


CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle düzenlenen CNR İstanbul Emlak Fuarı’nı, 11 bin 295 yerli, 4 bin 960 yabancı toplam 16 bin 255 kişi ziyaret etti. Fuar’da, Türk firmalarının yanı sıra özellikle Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası firmaların açtığı stantlar dikkat çekti. Birçok firma fuarda ilk defa projelerini görücüye çıkarırken, bazı firmalar fuara özel indirimler, bazıları ise ev alana araba gibi çeşitli kampanyalar yaptı. Ayrıca Suudi Arabistan’dan Badawood, Portekizden Casablanca Mediaçao İmobiliaria ve Remax, Yunanistan’dan Greek – Turkish Chamber of Commerce’in da aralarında bulunduğu yabancı firmalarla fuara güçlü uluslararası katılım gerçekleşti.


Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan emlak ve gayrimenkul sektörlerinin küresel pazara tanıtımının bir ülke meselesi olduğuna vurgu yapan CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, “5. CNR Emlak Fuarı ve fuarla eş zamanlı düzenlenen CNR Emlak Zirvesi’nin sektör için faydalı geçtiğine dair geri dönüşler aldık. Gösterilen yoğun ilgiden fazlasıyla memnunuz. Aralarında Rusya, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere 25’in üzerinde ülkeden yatırımcıları ağırladığımız CNR Emlak Fuarı’nın bu yılki yeni hedef pazarları Kuzey Afrika, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Cezayir ve Fas oldu. Fuar, Türkiye’nin en önemli projelerini aynı çatı altında buluşturdu. Sektörün patronları ve yabancı yatırımcılar fuardaydı. Böylece tüm sektörü buluşturmuş olduk. Yabancı katılımcılar ülkemizden çok memnun ayrıldı. Zirve’mizin keynote konuşmacısı olan Yeşilin Babası lakaplı Jerry Yudelson, “Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği’’ başlıklı konuşmasında yeşil binaların insan hayatındaki önemi ve yeşil binaların geleceğinin yanı sıra yatırımcılara yeşilden nasıl para kazanacakları hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz fuar ve zirvenin çalışmalarına da şimdiden başladık.” diye konuştu.


Yabancılardan deniz manzaralı evlere yoğun ilgi

Yabancılara olan konut satışını artırabilmek için gayrimenkul fuarlarının çok önemli olduğu vurgulayan Şenel, “CNR Emlak Fuarı katılımcıları hem tanıtım hem de sıcak satış yapma imkanı buldu. Fuara özel indirimler, satış yöntemleri arasında yine ön plana çıktı. Fuarımıza gelen alım heyetlerinin ağırlıklı olarak deniz gören evlerle ilgilendiğini gözlemledik. Yabancı yatırımcıların en çok sorduğu soru ise oturum izni ve konut ediniminin avantajları oldu.” diye konuştu.